sobota 17. května 2008

http://www.dancevalley.com

Takhle má vypadat Párty!
Aneb nejlepší festivalový web, co jsem kdy otevřela


Není to náhoda. Velkolepá akce, na kterou má tento web lákat, je jednou z největších párty svého druhu na světě, každoročně se pořádá v Nizozemí, nedaleko Amsterdamu. Točíme se zde ve sféře elektronické hudby a nekonečný seznam všeobecně známých jmen DJ’s mluví sám za sebe. Jednotlivá jména z něj by dala na samostatnou letní akci v našich poměrech.
Není se proto čemu divit, že jejich webové stránky jsou naprosto unikátní. Pro každého z Vás, lehce se zabývajícího i designem, konkrétně webu, bude návštěva těchto stránek zážitkem. Komu nesedne konkrétní animace, stylizovaná někde mezi Hippie, cirkusem a hi-tech kulturou dnešní dance music, tak se alespoň inspiruje zajímavým uspořádáním informací a odkazů.
Název „Dance Valley“, taneční údolí, je pojat doslovně. Se stránkami se nám otevírá i pohled do originálně animovaného světa, plného uměle dokonalé trávy a poletujících motýlků. Obrazovce dominuje otevírající se „Kniha“, ze které se tyčí jednotlivé „stage“ festivalu, vyvolávající trojrozměrný pohled na celé rozsáhlé místo konání této akce obřích rozměrů.
Kliknutím na jednotlivé sektory či započetím listování v Knize se vám přiblíží jednotlivé stage s pohádkovými názvy i vzhledem, např. Field of Dreams, Valley of Love, Devil’s Valley. A na těchto místech jsou teprve jednotlivé stany, označené vtipným či trefným popiskem a kolečkem, které vám umožní poslechnout si několik tracků, co budou hrány na tom, či onom místě a line-up (seznam DJ’s) pro konkrétní stan. Vše je vždy zestylizováno podle hudebního odvětví, které bude na daném místě hráno. A nakonec v posledním listu Knihy nalezneme praktické informace o vstupenkách a dopravě na festival.
Nechybí zde nic a vizuální stránka věci je zde pojata nejen líbivě, ale i funkčně. Festival se koná 12. července letošního roku, je to 14. ročník a vstupenka stojí 62 euro. Jen škoda, že asi jen málokdo z nás, ohromených tímto webem, si bude moci vychutnat atmosféru tohoto festivalu naživo. Kdo neodolá letní výzvě roku, čekají ho Carl Cox, Tiësto, Space DJ’s, Oliver Ho, Marco Baily, Ogi a mnooooooooho dalších ……………….

Bavte se !!!
Klares. Hruba

Žádné komentáře: