pondělí 12. května 2008

Přijďte do kina „Na vlastní nebezpečí“

Thriller
Česká republiká - Rumunsko, 2008, 92 min.
Režie: Filip Renč
Scénář: Josef Urban

Hrají: Jiří Langmajer (Saša), Filip Blažek (Rony), Miroslav Krobot (Kužnik), Václav Jiráček (Dominik), Lucia Siposová (Míša) a další.


Režisér Filip Renč, který má na svém kontě filmy jako Rebelové, Černí andělé nebo Román pro ženy, přichází do kin s novým snímkem, ve kterém se snaží obsahově přiblížit americkým akčním filmům. Film nese název Na vlastní nebezpečí a hlavním zdrojem adrenalinu je zde divoká řeka Černá, která představuje dravý a nevypočitatelný živel.

Hlavní hrdina Saša (Jiří Langmajer) se nechce smířit s domněnkou, že se jeho otec stal před lety obětí zrádné řeky Černé a rozhodne se vrátit na místo dávné tragédie a dopátrat se pravdy. Navštíví proto cestovní kancelář zaměřenou na extrémní sporty, která na jeho popud přichází s nabídkou last minute zájezdu, jež slibuje atraktivní sjezd Černé řeky protékající drsnými kaňony balkánských hor. Tato nabídka svede dohromady pět rozdílných osobností, které se musí naučit spolupracovat a respektovat jeden druhého, mají-li přežít v extrémních podmínkách, které jim připraví cizí neznámé, drsné prostředí. Charaktery postav se tak mění, zrají a uvědomují si hodnoty jako je láska, přátelství, důvěra, odvaha a pevná vůle.

Film představuje dobrodružný příběh, odehrávající se v nádherné balkánské krajině, se zajímavým rozuzlením. Zvláště milovníci adrenalinových sportů si přijdou na své při záběrech na členy posádky raftu, kteří se z plných sil snaží sjet všechny nebezpečné úseky bouřlivé řeky včetně ohromného vodopádu. Za zmíňku jistě stojí i to, že většinu těchto scén natáčeli sami herci a služeb kaskadérů využívali jen v krajních případech, za což jim rozhodně patří obdiv.




Hana Buzková

Žádné komentáře: