pátek 4. dubna 2008

NAZARETH rocková legenda v české republice

Tato světoznámá skotská kapela vznikla v roce 1968, původní sestavu tvořili zpěvák Dan McCafferty, basista Pete Agnew, bubeník Darrell Sweet a kytarista Manny Charlton. Letošním turné po celém světě oslaví 40 let své existence. Po 10 letech se můžeme těšit také z nového alba The Newz, jehož producentem je teprve 27 letý Yann Rouiller.

Největší boom zažila kapela koncem 70.let, kdy se proslavila skladbou „Love hurts“. V průběhu 80.let přišli s dalším velkým hitem „Dream On“, který i dnes patří k nejhranějším v našich rádiích. 90.léta znamenala pro skupinu i fanoušky tragédii, během amerického turné zemřel na srdeční zástavu bubeník Darrell Sweet. Kapela se na dlouhých 10 let odmlčela.

Letos se i čeští fanoušci mohou těšit na vystoupení skupiny Nazareth. Po takových koncertech, jako například v Belfastu, Dublinu, Londýně, Hamburku, Berlíně, Norimberku, nebo ve Vídni, či Mnichově, vystoupí skupina Nazareth i na Šumavě ve Čkyni. Jako předkapela vystoupí skupina Turbo. Koncert se uskuteční 28.6.2008 od 21:00 na čerpací stanici ve Čkyni (mezi Strakonicemi a Vimperkem), cena vstupenek se pohybuje od 600,- do 790,-.

Koncert této doslova žijící legendy bude jistě skvělou akcí na začátek léta.27.6.2008, tedy den před vystoupením na Šumavě, se Nazareth představí také na Open Air festivalu v Třinci.

Žádné komentáře: