pondělí 21. dubna 2008

SKALENÁ TRESKA


Členové: Matěj "Matt" Slovák (klávesy, zpěv),Ondřej "Mr.Kev" Kašpařík (tenor sax, soprano sax, pozoun), Honza "Usty" Ustohal (basová kytara), Ondřej "PrAndy" Hlušička (el. kytara), Martin "MRAK" Doubek (trubka), Roman "Romča" Šedivý (el. kytara), Pepa "Pepe" Černý (bicí)


Psal se rok 2004, kdy skupinka spolužáků z gymnázia podlehla rytmům ska. Myšlenka založení skupiny se postupně rýsuje a po překvapivě rychlém rozhodnutí společného originálního názvu „Skalená treska“ je rozhodnuto. Začínají vznikat nové písně jako „Ona se mě štítí“ nebo „Fotbal“ či „Deprese“. První koncert skupiny se odehrál v dubnu roku 2005 v pražské Baráčnické Rychtě, kde i přes svůj pochybný výkon měla pražská kapelka překvapivý úspěch. Po několika personálních změnách v kapele, koncertech a prvních demo nahrávkách se domovskou scénou stává klub Mlejn (Praha 13- Stodůlky). V září roku 2007 vzniká EP 2007. Skupina Skalená treska mísí ska styl s popovými melodiemi,jazzem či rockovým beatem.

Kdo jste na nich ještě nebyl, neváhejte, určitě stojí za to!!! Můžete na ně vyrazit například na oslavu jejich 3. narozenin…


Nebo si alespoň poslechněte menší ukázku z jejich tvorby na http://bandzone.cz/skalenatreska


Kateřina Vlčková

Žádné komentáře: