středa 26. března 2008

21. století

www.21stoleti.cz



Následující řádky jsou určeny především těm, kteří si myslí, stejně jako donedávna i já, že časopis „21. století“ se zaměřuje hlavně na vědu, techniku, vesmír, ... Není to tak.

Na webových stránkách vás mile překvapí rubriky jako „Historie“, „Objevy“ či „Architektura“. Poslední z jmenovaných mne osobně zaujala nejvíce. Nabídne vám nejen to „nej“ ze současného stavitelského umění, největší či nejbezpečnější mrakodrapy světa, ale i zajímavosti, které moderní inženýrské stavby doprovází, třeba jak Čína řeší katastrofální dopravní situaci v Šanghaji stavbou silničního „tobogánu“.

Web je přehledný a stručný. Některé články nejspíš náročného čtenáře neuspokojí a mohly by být dle mého názoru možná obsáhlejší. Ale nutno dodat, že už samotné fotografie mluví samy za sebe, a pokud se podíváme do zmiňované „Architektury“, mnohdy není ani jakýkoliv komentářů třeba.

Sečteno a podtrženo, ať už máte chuť louskat vědecké statě, nebo třeba jen o polední pauze krátit chvíli zajímavými obrázky…vřele doporučuji tyto stránky navštívit! Každý si zde najde to své.

Nechte se tedy fascinovat jako já. Jen pozor, ať se vám z toho všeho nezamotá hlava.

Klára Hrubá

Žádné komentáře: